Kako privatni Blockchain utiče na bitkoin? Finansijske institucije isprobavaju različite pristupe bitkoinovom blockchain-u. Te tehnologije bi se mogle primeniti na finansijske sisteme već do 2020-e godine.

Svedoci smo razvoja bitkoina i drugih kriptovaluta – altkoina. Na putu postoje određene prepreke, a bankarski sistemi pokušavaju da eliminišu potencijalne opasnosti.

Zašto finansijske institucije ne mogu koristiti bitkoin?

Prošle godine, izdali smo mnogo članaka koji su se odnosili na istraživanje razlika između javnog i privatnog blockchain-a.

Glavni argument – zašto se bitkoin ne može koristiti od strane finansijskih institucija je broj transakcija koje mogu biti obrađene u sekundi. Bitkoinova blockchain mreža može da obradi samo oko 6-7 transakcija u sekundi. Poređenja radi, VISA ima kapacitete da obradi oko 65.000 transakcija za isto vreme.

Thunder, Chain i R3CEV će promeniti stvar

Blockchain je 16.05.2016. izbacio novi kod, nazvan Thunder, koji ima potencijal da obradi 100.000 transakcija u sekundi na siguran i bezbedan način.

Bitkoin startap, Chain je 02.05.2016. objavio open-source protokol – Chain Open Standard 1. Njega će kontrolisati finansijske korporacije.

R3CEV čine 43 globalne banke. One su osmislile koncept distribuiranog registra za finansijske usluge, nazvan Corda.

Blockchain poboljšava baze podataka

Mnoge kompanije pokušavaju da pobede u toj trci. Svaka kompanija nudi drugačiji pristup. ChainReactor je novi startap, koji se fokusira na korišćenje blockchaina kako bi se poboljšale baze podataka.

Kreator startapa, Džon Nelson je izjavio:

“ ChainReactor nudi podršku svim većim platformama za čuvanje podatka. ChainReactor može da izvrši više od milijardu transakcija u sekundi.“

Budućnost Blockchain-a

Nina Kilbrajd, advokat i programer - radi na sistemima pametnih ugovora u Eris Industries, izjavila je za Cointelegraph:

“Blockchain daje verodostojnost podacima. Efekat toga je dalekosežan, ide daleko van sfere tehnologije i posebno može biti zanimljiv u sferi prava.“