Rudarenje bitkoina (BTC) neće se suočiti sa zabranom u Kini, potvrdile su vlasti u novim zvaničnim dokumentima. Kao što su Blockstream-ov Samson Mou i drugi napomenuli 6. novembra, rudarenje više nije na listi industrija koje Peking smatra nepoželjnim.

„Podrška za bitkoin“

Do promene je došlo preko novog izdanja Kineskog kataloga smernica za prilagođavanje industrijske strukture, koje će stupiti na snagu početkom 2020. godine.

„Kineska Komisija za nacionalni razvoj i reforme uklonila je rudnike kriptovaluta sa liste industrija koje žele da eliminišu. Podrška za #Bitkoin“, prokomentarisao je Mou.

Prethodna verzija dokumenta ranije ove godine je uključivala rudarjenje bitkoinima kao nešto što treba zabraniti.

Ta vest predstavlja retku podršku za aktivnosti vezane za bitkoin u Kini.

BTC tržišta se smiruju

Nedavna podrška blokčein tehnologije od strane predsednika Si Đipinga poklopilo se sa dramatičnim porastom vrednosti BTC/USD para, nakon čega su lokalni mediji upozorili na pogrešno tumačenje primedbi kao potpore kriptovalutama.

Nakon najnovije najave, međutim, malo se promenilo na bitkoin tržištima.

Rudarenje je odavno formiralo profitabilnu industriju u Kini, s jeftinom električnom energijom, što znači da su glavni učesnici i dalje prisutni. Canaan Creative, jedan od najvećih proizvođača rudarskih postrojenja za bitkoin, navodno će podneti početnu javnu ponudu (IPO) od 400 miliona dolara kasnije ovog mjeseca.

Otkrijte najnovije trendove u sektoru, povežite se sa stručnjacima za kriptovalute i upoznajte ekipe Cointelegraph-a iz SAD-a, Južne Koreje, Brazila i Japana - i sve to na BlockShow-u 14. i 15. novembra.