Vitalik Buterin je zvanično izrazio svoje nezadovoljstvo nastavkom optužbi koje lete sa svih strana tokom rasprave o skaliranju bitkoina.

“Jedan od najgorih aspekata kripto kulture jeste ideja da zato što su matematika i kodiranje navodno apolitični, mi ne moramo biti ljubazni,” napisao je preko tvitera u nedelju.

Retorika između pristalica Bitcoin Unlimited-a i Bitcoin Core-a se dodatno pojačala tokom prošle nedelje, gde je tviter glavni teren za sve neproverene (nekredibilne) kritike.

Pljušte optužbe

U centru svih optužbi je Bitmain-ov suosnivač Jihan Vu. Verna pristalica Unlimited-a, Vu se suočava sa sve više optužbi da je eksploatisao ranjivost bitkoina kako bi uštedeo na troškovima korišćenja svoje rudarske opreme.

I Vu i Bitmain su formalno demantovali tvrdnje navodeći u svojim prethodnim izjavama da “neko nije dobro izračunao matematičku verovatnoću [sic].”

Iako su argumenti usaglašeni sa Bitmain-om ovo predstavlja privatnu svađu između Vua i bišeg direktora u BTCC-u Samson Moua na nekoliko tema. Vu je etiketirao Moua kao lažova najmanje dva puta, dok je Mou izjavio da se Vu “preigrao i da gubi na više frontova.”

Poslednji komentar je bio u vezi sa najnovijim skandalom u vezi skaliranja, koji je vezan za implementaciju SegWit-a na Lajtkoin mrežu.

Čarli Li, tvorac Lajtkoina, je retvitovao na optužbe da Vu stoji iza namernog pokušaja rudara da blokira aktivaciju SegWit-a na Lajtkoin mreži.