Kineski proizvođač hardvera za rudarenje bitokina ’Canaan Creative’ razmatra novi IPO u Njujorku, izveštava Blumberg 8. januara, navodeći anonimne izvore.

Canaan, drugi po veličini kineski proizvođač hardvera, mogao bi da počne da prodaje svoje akcije u privatnom plasmanu u prvoj polovini ove godine, prema mišljenju ljudi koji su upoznati sa tim i koji su odbili da otkriju svoj identitet.

Canaan, kao i industrijski lider 'Bitmain Technologies', ​​prvobitno je planirao da sprovede IPO u Hong Kongu, ali planovi od 400 miliona dolara propali su u novembru.

Bez navođenja anonimnih izvora direktno, Blumberg je dodao da su "razmatranja u ranoj fazi i da nije sigurno da li će dovesti do transakcije" za njujorški IPO.

Glasine su usledile nakon burnih nekoliko meseci u bitkoin rudarskom sektoru. Vođeni Bitmain-om, entiteti su doživeli značajne gubitke zbog pada cene bitkoina (BTC) i smanjenja potražnje i aktivnosti.

Iako je ’hashrate’ bitkoin mreže od tada počeo da se oporavlja, izveštaji u decembru su bili široko rasprostranjeni da Bitmain-ovi planovi za IPO, koji su takođe zakazani za Hong Kong, nisu ostvareni zbog neodlučnosti regulatora berze iz Hong Konga.

Bitmain je još uvek spreman da otpusti potencijalno veliki broj zaposlenih u kratkom roku.

 

Pripremila: Majda Petrović