Kompanija Glance Technologies Inc., sa sedištem u Kanadi, dodala je podršku za bitkoin (BTC) kao metod plaćanja, prema saopštenju za medije objavljenom 29. novembra.

U saopštenju firme navodi se da nova funkcija, nazvana "Plati bitkoinom", omogućava korisnicima da uparaju svoj kripto novčanik sa svojim Glance Pay nalogom, a zatim kupe ‘Glance dolara’ sa bitkoinom." ‘Glance dolar’ se može potrošiti kod trgovaca koji koriste Glance-ov sistem da prihvate uplate.

Desmond Grifin, direktor kompanije Glance Technologies, u saopštenju je istakao da se kompanija fokusira na konstantan razvoj platnog sektora "kako bi osigurali da naša platforma bude tehnološki najnaprednija". Takođe je dodao:

"’Plati bitkoinom’ omogućava Glance korisnicima da otkriju vrednost svojih kripto sredstava za korišćenje u njihovom svakodnevnom životu, dok besprekorno omogućava novi vrhunski način plaćanja za trgovce."

Kanadski proizvođač nakita i trgovac, Birks grupa, nedavno je počela da prihvata bitkoin, putem partnerstva sa BitPay procesorom plaćanja.

Ranije ove nedelje, CT je objavio da je Ohajo spreman da postane prva država koja prihvata bitkoin za plaćanje poreza - navodno putem BitPay-a. Ova opcija će u početku biti dostupna samo preduzećima, sa ciljem otvaranja prema pojedinačnim korisnicima. 

Pripremila: Majda Petrović