Kanadski DMG Blockchain Solutions pokrenuo je instalaciju podstanice od 85 megavata za širenje svoje operacije rudarenja kriptovaluta, prema zvaničnom saopštenju objavljenom 26. jula. Operaciju DMG rudarenja kriptovaluta će sprovesti na industrijskom nivou uz direktnu podršku lokalnih vlasti i dobavljača električne energije.

DMG Blockchain Solutions je multi-sektorska kripto i blokčein kompanija koja upravlja i pruža usluge bitkoin rudarenje i hostinga uz razvoj blokčein platforme.

Glavni pogon za rudarenje će biti u potpunosti operativan u septembru 2018. godine sa 60 megavata raspoloživih za napajanje rigova za rudarenje i navodno je jedan od najvećih objekata za rudarenje u Severnoj Americi.

Electricity

DMG Blockchain priprema lokaciju. Izvor: DMG Blockchain Twitter

Prema saopštenju, podstanica od 85 MW biće priključena na električnu mrežu i povećaće mogućnost DMG hostinga za više od 20 puta.

Postrojenja za rudarenje kriptovaluta  i pristup električnoj energiji biće obezbeđen za korisnike "Mining-as-services" (MaaS), kao i za sopstvenu upotrebu DMG-a. Ovaj "hibridni pristup" navodno će omogućiti kompaniji da raste brže kombinovanjem potreba za kapitalom i povraćaja investitora tradicionalnog modela rudarenja sa niskim kapitalnim potrebama i stalnim prihodom MaaS modela.

Kanada je postala lider u rudarenu kriptovaluta zbog niskih troškova energije. Prema pokrajinskom energetskom preduzeću Hydro Quebec, pokrajina ima višak energije ekvivalentno 100 teravat sati preko 10 godina i nudi neke od najnižih stopa za električnu energiju u Severnoj Americi.

Nedavno je Hydro Quebec predložio novi režim koji zahteva od rudara ponudu električne energije, tražeći dodeljivanje do 500 megavata, pored 120 megavata postojećih.

Nešto ranije ovog meseca, kompanija za rudarenje bitkoina Hut 8 iz Toronta, najavila je da je završila svoju drugu lokaciju za rudarenje kriptovaluta u zemlji, čineći kompaniju najvećim svetskim operaterom koji posluje u javnom sektoru sa kapacitetom od 66,7 megavata.

 

Pripremio: Nikola Mosurović