Podružnica kanadske finansijske institucije VersaBank-a potvrdila je da je završila beta testiranje "digitalnog trezora" za čuvanje kriptovaluta, novodi se u saopštenju za medije 8. novembra.

VersaVault, koji je u februaru najavio takozvani "digitalni sigurnosni sef", ima za cilj da privuče kripto berze i sredstva, kao i klijente za novu alatku.

Proizvod obezbeđuje skladištenje kriptovaluta na serverima postavljenim širom sveta, a banke ne mogu silom probiti u digitalne sefove, niti saznati njihov sadržaj.

"Dok mnogi razmišljaju o idejama i planovima za digitalni sef, mi smo ga dizajnirali i napravili i sada komercijalizujemo prvu uslugu ove vrste", rekao je Dejvid Tejlor, predsednik i izvršni direktor VersaBank i VersaVault u saopštenju za javnost, dodajući:

"VersaVault će sada početi sa uspostavljanjem usluga za kripto berze i investicione fondove."

Taj potez preduzima relativno nepoznat VersaBank pored nekoliko igrača u Evropi.

Kako izveštava Cointelegraph, banka iz Lihtenštajna, Frick, omogućila je skladištenje kriptovaluta oflajn u sklopu svoje ponude ranije ove godine, dok je Union Bank najavila da će se u potpunosti usredsrediti na kriptovalute i blokčein u avgustu.

Najveća težina oko skladištenja kriptovaluta i dalje se nalazi u samoj industriji, institucije koriste usluge kao što je Xapo-vo fizičko skladištenje u švajcarskim trezorima.


Pripremio: Nikola Tasić