Čarls Hoskinson, suosnivač i izvršni direktor IOHK-a, blokčein firme iza Cardano-a (ADA), rekao je da očekuje da će novčić sredinom februara imati hard-fork.

Tokom direktnog obraćanja 17. januara, Hoskinson je napomenuo da očekuje da će Cardano-ov algoritam konsenzusa nadograditi hard-forkom sledećeg meseca. Rekao je da je "prilično siguran" da će sredinom februara biti implementiran Ouroboros Bizantine Fault-Tolerant Consensus Protocol (OBFT):

„Izgleda da će u februaru - sa prilično velikom sigurnošću - doći do pojave OBFT hard-forka. O tome još uvek razgovaramo sa našim partnerima iz kripto berzi i želimo samo da budemo sigurni da je sva infrastruktura pripremljena za to, ali infrastruktura izgleda prilično dobro, tako da sredinom februara očekujemo OBFT hard-fork.“

Do trenutka objave članka, IOHK nije odgovorio na Cointelegraphov upit vezan za promene koje će uvesti nadogradnja. 

Hoskinson je tokom javnog obraćanja rekao da je integracija Ledger-ovog novčanika s softverom za novčanik Daedalus Cardano gotovo spremna za upotrebu.

Cardano-ov brzi razvoj

Ovo nije jedini nedavni razvoj za Cardano. Kao što je Cointelegraph izvestio ranije danas, Cardano-ovo komercijalno blokčein odeljenje Emurgo se udružio sa vladom Uzbekistana radi formiranja blokčein radne grupe za razvoj propisa o STO i berzama.

Prošlog meseca pokrenuta je nova Cardano test mreža i u roku od 24 sata, vlasnici ADA tokena uložili su (stake) su više od 5 milijardi novčića (u vrednosti tada oko 195 miliona dolara), pokazujući značajno učešće vlasnika u aktivnostima mreže.