Čarls Hoskinson, suosnivač altkoina Cardano (ADA), tvrdio je 20. juna da će ulazak Vol Strita u kripto sektor doneti "desetine hiljada milijardi dolara":

Cardano, koji je trenutno na osmom mestu na Coinmarketcap-u, ima tržišni kapitalizaciju od oko 3,5 milijardi dolara. Čarls Hoskinson je takođe bio jedan od osnivača itirijuma (ETH), kripto startapa Invictus Innovations i kripto-teh kompanije IOHK.

Na pitanje komentatora o tome šta upravo gradi kripto zajednica, Hoskinson je govorio u "potpuno novom svetu":

Prekretnicu između kriptovaluta i Vol Strita su pozdravili oni koji takođe vide potencijalni priliv kapitala. Sredinom maja kripto novčanik i berza Coinbase objavili su novi paket proizvoda koji su dizajnirani da privuku institucionalne investitore otklanjanjem sigurnosnih i regulatornih problema. Govoreći o puštanju u rad proizvoda, VP Coinbase je spomenuo "10 milijardi dolara" novca Vol Strita koji ima potencijal za ulazak na tržište.

O ovom iznosu je takođe bilo reči i ranije, pošto je Den Morehed, generalni direktor kripto hedž fonda Pantera Capital vrednosti od milijardu dolara, rekao u aprilu da je kripto tržište vredno 40 milijardi dolara, delom upravo zbog povećanog interesovanja sa Vol Strita.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić