Brajan Keli, trgovac na “Fast Money-u” je analizirao porast cene bitkoina na CNBC-u uz napomenu da, uprkos porastu, nije kasno da se kupuju digitalne valute.

On navodi da je bitkoin imao fenomenalnu godinu sa rastom vrednosti od 100%

Dakle, da li kupiti bitkoin?

Iako Keli očekuje povećanje primene bitkoina u narednoj godini, Keli priznaje da će pogoršana situacija u Kini pomoći bitkoinu da ide preko svog trogodišnjeg rekorda.

 

Pre tri godine naglom rastu cene prethodila je situacija ‘igra nulte sume’ koja je dovela do pada. Nakon toga, mnoge vlasnike bitkoina je uhvatila panika koja je uticala da prodaju svoje novčiće, od čega su korist imali samo trgovci.

50/50 verovatnoća za skok

Neki su izabrali da prodaju polovinu onoga što imaju da bi bili sigurni da ne izgube sve, pošto niko ne može da kaže šta može da se očekuje od bitkoina.

Iako nije u potpunosti predvidivo, oni koji vide ponovljenu situaciju treba da razmisle. Za razliku od 2013., danas je mnogo bolje razumevanje kako valuta funkcioniše. Takođe, upotrebna vrednost bitkoina je u poslednjih nekoliko godina drastično porasla.

Iako je još uvek šansa 50/50 da se pad desi uskoro, pogoditi pravo vreme je jako teško.

Nedavni skok je privukao pažnju medija koji su usmerili svoje izveštavanje ka Zapadu, gde se bitkoini i dalje ne kupuju u velikom broju.

 

Napomena: Članak ne predstavlja preciznu prognozu kretanja cene bitkoina. Investiranje u bitkoin i altcoin-e je rizično!