Platforma za pozajmljivanje i zaduživanje u kriptovalutama Celsius najavila je da će implementirati kamate na kamate (složene kamate) na kriptovalute deponovane u svom novčaniku, počevši od 1. februara. Najava je stigla sa brojnim drugim najavama tokom AMA (pitajte me bilo šta) sesije na Tviteru sa osnivačem Aleksom Mašinskim 22. januara.

Složena kamata je bila karakteristika koju je zahtevala Celsius zajednica. U najavi poslatoj Cointelegraph-u firma je izjavila:

„Vi ste to tražili i mi smo isporučili! Od 1. februara prihod od kamata na kripto depozitima zvanično će se AKUMULIRATI! To je tačno - svi novčići u vašem novčaniku sada će zarađivati kamatu!“

Ostale promene najavljene u AMA pokrivale su izmene na nivoima lojalnosti, mogućnost pozajmljivanja EOS tokena i partnerstvo sa južnokorejskom berzom kriptovaluta, Korbit.

Korisnici takođe mogu zaraditi do 8,1% na godišnjem nivou na svom prvom deponovanom bitkoinu (BTC).

Najbrže rastući kripto-kreditor

Kako je Cointelegraph izvestio u avgustu 2019., Celsius Network je postao najbrže rastući kripto-kreditor sa 2,2 milijarde dolara pozajmica u novčićima. Do novembra ukupni iznos kredita se gotovo udvostručio, dostigavši 4,25 milijardi dolara.

Platformama za pozajmljivanje kriptovaluta i dalje raste popularnost, pružajući vlasnicima priliku da zarade kamate na deponovanu imovinu, istovremeno omogućavajući upotrebu tokena kao obezbeđenje za gotovinske ili stejblkoin kredite.

Celsius nudi različite kamatne stope na depozite širokog spektra popularnih kriptovaluta, uključujući bitkoin, iter (ETH) i lajtkoin (LTC), zajedno sa novčićima kao što su bitkoin gold (BTG), deš (DASH), zkeš (ZEC) i EOS. Više kamatne stope do 10% dostupne su i kod izbora stejblkoina.