Uoči hard-forka 1. avgusta bitkoin zajednica ima više vere u sebe nego pre nekoliko nedelja. Zapravo, neki delovi zajednice očekuju da će hard-fork uticati na nove cenovne skokove.

Zbog žestine rasprave u okviru zajednice, nekoliko sumornih predviđanja se vezuje za budućnost kriptovalute.

Radoznalost koju je generisao nivo rasprave između frakcija u okviru zajednice motivisala je bitkoin korisnike da malo više izuče tehnologiju koja stoji iza bitkoina.

Pošto korisnici pokušavaju da zaštite svoju digitalnu imovinu, oni su tražili pojašnjenje čitavog procesa i moguće posledice eventualnog ishoda.

Jedna grupa koja je odigrala važnu ulogu u kreiranju svesti o razvoju događaja u bitkoin zajednici su pružaoci usluga. Među njima ubrajamo menjačnice i prodavce novčanika (posebno hardverskih) i druge.

Kumar Gaurav, osnivač Cashaa-Auxesis grupe, navodi za Cointelegraph:

“Dok u narednih par sati neki budu prodavali svoje bitkoine zbog neizvesnosti ili ne znanja kako da se nose sa situacijom, verovatnije je da će bitkoin skočiti iznad 3.000 dolara jer je bilo dosta informacija i uputstava u vezi sa forkom, tako da je većina zajednice dobro pripremljena.”

Gaurav savetuje korisnicima da se ne brinu za početni pad vrednosti bitkoina. On pojašnjava da bi takav pad samo odražavao početni ulog u BCC od dela zajednice. Dugoročno, taj faktor će biti prevaziđen u korist bitkoina.

Guarav predviđa da će BCC prerasti u jedan od najvećih altkoina poredeći ga sa ETC-om koji je trenutno sedmi. Njegova cena je skočila sa početne od 0,75 dolara na 638 dolara (u trenutku pisanja članka). Ovo može da vam bude savet da ne odbacujete nov novčić, možda nešto i zaradite.