U utorak je cena bitkoina dostigla vrednost od 1.100 dolara i prišla na samo 60 dolara od rekordne cene svih vremena, što je 1.155 dolara iz 2013. godine.

U vreme pisanja teksta, cena je gravitirala oko 1.110 dolara, uspevajući da ostane iznad granica od 1.000 dolara i 1.100 dolara, bez značajnih padova.

Svega 60 dolara odvaja sadašnji nivo od postizanja novog standarda za bitkoin ekonomiju. Slede grafikoni Coinmarketcap-a i Coin Dance-a.

Uz kontinuiranu podršku trgovaca, dobrim izgledima i povoljnijim propisima se stvorilo stabilnije okruženje za kriptovalute u poslednjih nekoliko meseci.

Poverenje investitora je takođe poraslo, pošto je bitkoin pokazao otpornost na geopolitičke promene, posebno iz Kine koja je jako uticala podjednako i na rast i na pad cene.

Ipak, pozitivna osećanja rastu sa dobijanjem dozvole za rad prvog Bitkoin ETF investicionog fonda u SAD-u početkom marta. Ako sve prođe kako treba, cena bitkoina bi uskoro mogla da poraste daleko iznad 1.155 dolara, možda čak iznad 1.800 dolara.