Džek Dorsi, izvršni direktor Tvitera i Skvera, jasno je rekao da se Tviter nikad neće pridružiti Fejsbukovom projektu Libra.

„Ništa unutar Libre nije moralo biti kriptovaluta“

24. oktobra, prema objavi urednika u Hollywood Reporter-u Aleksa Verpina na Tviteru, Dek Dorsi je jasno dao do znanja da će se Tviter zadržati milion milja udaljen od Fejsbukovih planova za lansiranje libra stejblkoina u 2020.

Izvršni direktor Tvitera navodno je dao direktan odgovor na pitanje da li će Tviter ikada razmotriti da se pridruži Fejsbukovom projektu libra. Njegov odgovor je bio kratak i direktan: "Daleko bilo". Dodao je:

"Ništa unutar libre nije moralo biti kriptovaluta da bi radila ono što žele."

Reagujući na govor izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zukerberga na Univerzitetu Džordžtaun, Dorsi je rekao da se čini da se mnogi Zukerbergovi komentari temelje na američkoj tradiciji. Zukerbergov govor fokusiran je na temu slobode govora, cenzure i uloge koju bi tehnološke platforme trebale da igraju u demokratiji. U govoru je takođe kritikovan kineski pristup razvoju tehnologije. Dorsi je rekao: „Bojim se da ako se previše baziramo na ovom jednom konceptu, oduzećemo mogućnost eksperimentiranja i širenja“, objašnjavajući:

"Mi ne služimo samo američkoj publici, već služimo globalnoj publici [...] Internet je pomalo nacionalna država u nastajanju."

Bitkoin je najsigurnija opklada

Dorsi je već u septembru rekao da neće slediti primer Fejsbukove Libre i objaviti kriptovalutu za Tviter. Dorsi je rekao da preferira upotrebu postojećih otvorenih standarda poput bitkoina (BTC):

„Mislim da je [bitkoin] najsigurnija opklada jer je bio najotpornija, traje već 10 godina, ima sjajan brend i testirana je gomilu puta. [...] Dok gledam sve kriptovalute koje bi mogle da ispune tu ulogu domaće valute za Internet, bitkoin se čini najverovatnijim izborom."