Direktor kanadske kripto berze QuadrigaCX sačinio testament 12 dana pre svoje smrti

Džerald Koten, nedavno preminuli generalni direktor velike kanadske kripto berze QuadrigaCX, sačinio je testament 12 dana pre svoje smrti, piše Blumberg u utorak, 5. februara.

Prema dokumentima koje je Blumberg dobio, Koten je potpisao svoju poslednju volju i testament 27. novembra 2018. godine. Spomenuo je svoju ženu, Dženifer Robertson, kao jedinog korisnika i izvršioca svoje imovine.

Blumberg je saznao da će Robertsonova naslediti nekoliko imanja u Novoj Škotskoj, gde je par živeo, u Kelovni i Britanskoj Kolumbiji, kao i automobil marke Leksus, Jeanneau 51 jahtu, avion i njegove dve čivave.

Kanadska kripto berza QuadrigaCX se suočila sa finansijskim teškoćama jer je njen izvršni direktor Džerlad Koten navodno umro od komplikacija kao posledica Kronove bolesti u decembru 2018. godine.

Prema izjavi od januara koju je dala Robertsonova, Koten je bila jedina osoba koja je imala pristup QuadrigaCX novčanicima, a pritom nije ostavio nikakve lozinke. Broj oštećenih korisnika je preko 100.000, sa izgubljenih oko 250 miliona kanadskih dolara (190 miliona USD) u kriptovaluti i fiatu.

Blumberg izveštava da je nekoliko korisnika QuadrigaCX-a unajmilo advokate kako bi pokrenuli postupak kako bi dobili sredstva, ali je napomenuo da je sud oslobodio berzu od optužbi za period od 30 dana.

Kotenova smrt izazvala je kontroverze u kripto zajednici, s tim da su neki klijenti tvrdili da je lažirao svoju smrt da bi ukrao njihova sredstva. Međutim, kasnije je otkrivena potvrda o smrti, koju je izdala Direkcija za ekonomiju i statistiku vlade Radžastana, Indija, u kojoj se navodi da je Džerald Vilijam Koten umro 9. decembra.

Kako je ranije preneo Cointelegraph, advokat kojeg odredi sud će dobiti šifrovani laptop - koji navodno sadrži kripto rezerve - od predstavnika QuadrigaCX-a. Štaviše, advokati kripto berze razmišljaju o prodaji kompanije kako bi pokrili dugove, kao što je otkriveno u sudskom postupku koji je održan 5. februara.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić