Direktor kompanije Netmarble, jedne od najvećih južnokorejskih kompanija za igre, veruje da će blokčein tehnologija uskoro biti primenjena u svim industrijama, prenosi lokalni medij EDaly 20. juna.

Netmarble je objavio prihod od 1,5 triliona vona (oko 1,35 milijardi dolara) u 2016, sa tržišnim kapitalom od 12,86 milijardi vona (oko 11,59 milijardi dolara) danas.

Tokom devetog godišnjeg strateškog foruma održanog u Seulu, predsednik Bang Jon-hiuk odgovorio je na pitanje studenata o budućnosti blokčeina i poslovanja sa optimističkim predviđanjima za upotrebu blokčeina:

"Blokčein sa objektivnošću, pouzdanošću i sigurnošću će biti primenjen u svim industrijama u budućnosti."

Na pitanje da li je aktuelna popularnost bitkoina balon, predsednik je uporedio inovaciju blokčeina sa Internetom:

"Internet nije bio balon. Internet je postao prikladan za sve industrije [...] [Blokčein]

To nije balon, jer postoje ljudi koji su uložili u bitkoin. To je balon za one koji ne znaju, ali prilika za one koji znaju."

Bang Jon-hiuk je nastavio sa upoređivanjem, ističući da, otkako je blokčein u njegovom povoju, iskorišćavanje prednosti tehnologije može da donese uspeh sličan onom Internet preduzetnika tokom osamdesetih.

Centralna banka Južne Koreje započela je istraživanje ideje upotrebe blokčeina kako bi postigla svoj cilj bezgotovinskg društva do 2020. godine. Osim toga, južnokorejska vlada objavila je novi pozitivan pravac za njihovu kriptovalutu i legalizaciju blokčeina krajem maja, kada je objavio plan za inicijalnu ponudu novčića (ICO) koja je sada legalna.


 

Pripremio: Nikola Mosurović