Servis za mikroplaćanja i napojnice na internetu (social tipping), ChangeTip, zvanično je pustio IOS mobilnu aplikaciju koja svim korisnicima omogućava slanje i primanje bitkoina ili dolara i to na telefon, e-mail adresu, Facebook ili Twitter nalog.

ChangeTip tim veruje da su ''napojnice na internetu izraz finansijske podrške i onlajn slobode.'' Decenijama, blogeri, umetnici i digitalni stvaraoci istražuju nove načine da unovče sopstvene digitalne sadržaje. Pojednostavljenje mikro plaćanja dovešće do unapređenog internet doživljaja i novih načina interakcije između korisnika.

Pošto mnoge centralne banke i finansijske institucije izbacuju keš iz upotrebe, kao npr. Švedska , sve više raste interesovanje za alternativne platne sisteme koji su jednostavniji za upotrebu od postojećih.

ChangeTip je svestan pomeranja globalnog interesovanja sa bitkoina ka Blockchain tehnologiji.

Uprkos tome, kada korisnici isprobaju Bitkoin, raste i njihovo interesovanje za tehnologiju i mogućnosti koje Bitkoin nudi. Kako bi se još više približili korisnicima, u avgustu je kompanija  uvela podršku za dolare, mogućnost konverzije između BTC i USD, a samim tim i jednostavan način da novi korisnici uđu u svet kriptovaluta.

“Mobilna aplikacija je bila neophodna, milioni korisnika provode u proseku 5 sati dnevno na svojim telefonima,” kaže Viktorija van Ejk iz ChangeTip-a. “Aplikacija spaja onlajn i oflajn svetove i omogućava jednostavan prenos vrednosti. Još ćemo videti mnogo novih primena koje ranije nismo mogli ni zamisliti. Sada možete razmenjivati bitkoine sa bilo kim na internetu, dodatno uz našu aplikaciju, možete davati napojnice ljudima u ''realnom svetu'' u dolarima ili bitkoinima. Na ovaj način pomažemo ljudima koji zavise od tuđe darežljivosti i sigurnim koracima idemo ka bezgotovinskom društvu.”

ChangeTip aplikacija nudi još nešto što konkurenti, kao što je Venmo, ne nude, a to su besplatna internacionalna plaćanja i transport vrednosti bez banaka kao posrednika.

Venmo trenutno ima milione Android i IPhone korisnika, i jedna je od najvećih platnih mreža u svetu. Jedina mana je to što je dostupna samo korisnicima iz SAD-a, dok je ChangeTip dostupan u celom svetu.

ChangeTip je jedan od prvih startapa koji je iskoristio bitkoin za davanje napojnica na internetu. Od kada je puštena u rad, digitalni stvaraoci i blogeri primaju mikroplaćanja i napojnice kao zahvalnost za njihov trud na različitim društvenim platformama uključujući Reddit, Twitter i Facebook.

ChangeTip mobilna aplikacija je dostupna na App Store-u .