Kris Dods, koji je bio u odboru direktora u Charles Schwab korporaciji, se pridružio odboru direktora kripto menjačnice Coinbase, prema saopštenju od 2. oktobra.

Charles Schwab korporacija je brokerska kuća i savetnik za bankarstvo i finansije sa sedištem u San Francisku. Po firminom godišnjem izveštaju, kompanija je imala 3,36 triliona dolara korisničkog novca, 10,8 miliona aktivnih naloga za trgovinu akcijama i 1,2 miliona bankovnih računa u decembru 2017.

Pored toga što će biti u Coinbase-ovom odboru, Dods će raditi na širenju finansijskih usluga koje menjačnica nudi.

Prema izjavi, Dods je imao vodeće pozicije u finansijskom planiranju i analitici kao i korporativnom razvoju. U Charles Schwab-u, Dods je radio kao potpredsednik korporativnih finansija, spajanja i akvizicije.

Dodsovo priključivanje Coinbase-u predstavlja samo još jedno u nizu priključenja ovoj kripto berzi i provajderu usluge novčanika u poslednje vreme.

Prošlog meseca, Coinbase je angažovao bivšeg savetnika Fannie Mae General-a Brajana Bruksa kao svog novog glavnog pravnika, koji će biti zadužen za sve legalne poslove i odnose sa državom. Takođe u septembru, berzi se pridružio i bivši direktor LinkedIn-a Majkl Li koji će biti zadužen za sve podatke u firmi.

U avgustu, bivši radnik Amazon Web Services-a (AWS) i Microsoft-a Tim Vagner se pridružio Coinbase-u na poziciji potpredsednika inžinjerstva, dok se u julu pridružio Džef Horovic koji je pre toga bio direktor u Pershing-u.

Coinbase je skoro objavio novo unapređenje pod nazivom „Coinbase Bundles“, koja ima za cilj da pojednostavi trgovinu kriptovalutama. Ovaj proizvod obuhvata 5 kriptovaluta koje su podržane na Coinbase-u bitkoin, bitkoin keš, itirijum, lajtkoin i itirijum klasik - koji se kupuju za dolar u proporiciji sa njihovom tržišnom kapitalizacijom.

 

Pripremio: Stevan Kostić