Apr 22, 2019

Vlada Čilea predstavila Kongresu novi zakon za regulaciju kripto i finteh sektora

89 Total views
2 Total shares
Vesti

Ministar finansija vlade Čilea Felipe Laren najavio je Kongresu uvođenje zakona koji reguliše kriptovalute i finteh, prenosi 15. aprila Cointelegraph Španija.

Tokom svog nedavnog boravka u SAD-u, Laren je navodno primetio da će zahtevi uvedeni novom uredbom biti srazmerni poslovanju. On je objasnio da će pravila uzeti u obzir da različite kompanije imaju različite poslovne modele i pružaju različite usluge koje podrazumevaju različite rizike za korisnike i finansijsko tržište.

Lokalni medij Ahora Noticias je preneo da je fleksibilnost jedan od najvažnijih aspekata zakona, jer je tempo tehnološkog napretka vrlo visok. Prema izveštaju, u Čileu se javlja sve veći broj berzi koje trenutno nisu regulisane. Takođe, Laren je navodno upozorio javnost na rizike ove vrste investicija, navodeći:

„Regulisanje ovih platformi bi ublažilo neke rizike, kao što je pranje novca i finansiranje terorizma, i povećalo pravnu sigurnost s kojom oni deluju. Želimo da adekvatno zaštitimo od rizika povezanih sa ovom vrstom aktivnosti.”

Kako je nedavno objavio Cointelegraph, Centralna banka Čilea izrazila je ideju da kriptovalute nisu u stanju da zamene tradicionalni novac.

Takođe, početkom tekućeg meseca, čileanski antimonopolski sud je ponovo odobrio zaštitu lokalnim kripto berzama tako što je prinudio banke da drže njihove račune otvorenim.

Pratite nas na Facebooku

Izbor urednika
Pošaljite saopštenje