Generalni direktor pekinškog opštinskog biroa za finansijski rad upozorio je da je prikupljanje sredstava za token ponudu hartija od vrednosti (STO) "nezakonita" delatnost, kako izveštava Caijing 1. decembra.

Pekinški opštinski biro za finansijski rad bio je domaćin "Globalnog foruma o upravljanju bogatstvom u 2018. godini", 1. decembra, kada je direktor Huo Xueven, naglasio rizike vezane za prikupljanje sredstava kroz STO:

"Ja ću upozoriti na opasnost onih koji to propagiraju u Pekingu i nameravaju da emituju STO. Nemojte to raditi u Pekingu. Ako to učinite u Pekingu, bićete privedeni zbog ilegalnih finansijskih aktivnosti."

Prošlog meseca Narodna banka Kine (PBoC) je upozorila na "špekulacije, manipulaciju tržištem i druge nepravilnosti" vezane za finansiranje i investicije u blokčeinu, kako je Cointelegraph izviestio 7. novembra.

Ranije  tokom leta, šef međunarodnog odeljenja ,kineske Komisije za regulativu za bankarstvo i osiguranje je primetio da je blokčein tehnologija " korisna inovacija, ali to ne znači da su i kriptovalute", objavio je Cointelegraph 10. jula.

Tajlandska Komisija za hartije od vrednosti i menjačke poslove (SEC) takođe je dovela u pitanje zakonitost STO projekata ove sedmice, ističući da bi STO projekti emitovani na međunarodnim tržištima povezani sa tajlandskim državama prekršili zakon.

 

Pripremila: Majda Petrović