Kineski bitkoin (BTC) milijarder Žao Dong veruje da će se kripto proleće pojaviti 2020. godine. Njegovo mišljenje, koje je podelio u javnom četu na kineskoj aplikaciji WeChat, citirao je 8BTC 12. februara.

Žao Dong, koji je vlasnik značajnog dela kripto berze sa sedištem u Hong Kongu Bitfinex, nedavno je učestvovao u diskusiji koja se održala u četu pod imenom “The Public Chain Alliance Crossing The Bulls And Bears Elite Team.”

Pri upitu o budućnosti BTC-a, Žao Dong pozvao se na vrhunac popularnosti bitkoina u decembru 2017. U poređenju sa tim vremenom, sada nikog nije briga za BTC, izjavljuje Dong, dodajući da će bitkoin privući pažnju ponovo tek kada njegova vrednost ponovo dostigne “desetine hiljade dolara”.

Prema tome, mišljenje preduzetnika je da je opadajuće tržište najbolje vreme za kupovinu BTC-a. Žao Dong je takođe dodao da će 2019. biti godina niskih cena kriptovaluta, navodeći da sektor mora da istrpi još nekoliko meseci kripto zime. Po njegovom mišljenju, mnoge kompanije će nestati u ovom periodu, ali će se nove napokon pojaviti i učiniće 2019. godinu najboljim, a i najgorim periodom za investitore i preduzetnike.

Što se tiče njegovog dugoročnog pogleda, Žao Dong je izjavio u četu da će kripto proleće doći 2020. godine, dok kripto leto neće stići do 2021.

Kripto zima je termin koji se koristi u zajednici da se opiše dugotrajno opadajuće tržište koje se pojavilo uskoro nakon što je bitkoin dostigao istorijski vrhunac od 20.000 dolara u decembru 2017. godine.

Ugledni kripto igrači Tajler i Kameron Vinklevos, osnivači kripto berze Gemini, jednom su izjavili da se osećaju “potpuno kod kuće u zimi”, dodajući da “nam daje vremena za internu izgradnju”.

Žao Dong nije jedini u kripto zajednici koji je predvideo oporavak tržišta. Istraživačka firma sa sedištem u Njujorku, Fundstrat Global Advisors, nedavno je objavila njihovo gledište na kripta tokom 2019. godine, u kome se navodi da će postepeno poboljšanje navodno podržati veće cene kripta u budućnosti.

 

Pripremio: Marko Mihajlović