Okrug u Kini u severnoj provinciji Sečuan potpisao je ugovor o strateškoj saradnji u cilju uspostavljanja nove blokčein kompanije za razvoj šumarske industrije, javio je lokalni medij China Net 24. avgusta.

Beichuan Kiang okrug pokrajine Sečuan i Beijing Sinfotek Group zajednički su osnovali novu kompaniju Hangzhou Yi Shu Blockchain Technology Co., Ltd za "ekonomski razvoj šumarstva i smanjenje industrijskog siromaštva". Stranke su potpisale ugovor o saradnji u Hangžou, provinciji Žejiang , 19. avgusta, izveštava Kina Net.

Novoosnovana kompanija je navodno jedna od 19 blokčein kompanija koja je prošla prvu seriju od 700 projektnih deklaracija u industrijskom parku Hangzhou Blockchain. Kompanija ima za cilj da primenjuje blokčein tehnologiju za poljoprivredu. Izveštaj navodi:

"Strategija kompanije će biti blisko integrisana sa nacionalnom strategijom razvoja i u potpunosti će promovisati blokčein tehnologiju za realizaciju paralelnog razvoja vrednosti preduzeća i drvne industrije".

Ranije ovog meseca, Komunistička partija Kine (CPC) objavila je knjigu o blokčein tehnologiji i njegovim mogućim aplikacijama, objavio je Cointelegraph 13. augusta.

Prošle nedelje, jedna od najvećih svetskih grupa osiguranja, kineski Ping An Insurance, objavila je "Belu knjigu o pametnim gradovima", koja se zalaže za razvoj blokčein tehnologije i "promovisanje razvoja" pametnih gradova".


 

Pripremio: Nikola Tasić