Okružni sud u Šenženu okrug Bao'An je presudio da zamrzne otprilike 676.000 dolara imovine podružnice bitkoin (BTC) rudarskog giganta Bitmain-a.

Prema sudskom podnesku objavljenom 13. decembra, Okružni sud u Šenženu, okrug Bao'An, naredio je zamrzavanje 4.718.710,68 juana (676.000 dolara) Bitmain-ove podružnice Shenzhen Century Cloud Core. Presuda sledi na osnovu zahteva proizvođača 24 elektronskih komponenti, Dongguan Yongjiang Electronics, 24. septembra.

Dongguan Yongjiang je zatražio od suda zamrzavanje iznosa kako bi se osiguralo da će ga moći zatražiti u tekućem sporu oko trgovinskog ugovora ukoliko sud presudi u njegovu korist. Po prijavi, Shenzhen Century Cloud Core ima pravo žalbe na odluku.

Još optužbi

Nedavno je policija Šenžena uhapsila osnivača MicroBT (proizvođača postrojenja za rudarenje) Žoking Jang, očigledno kako bi ga ispitivali zbog navoda o kršenju intelektualnog vlasništva u vezi sa tehnologijom pekinškog Bitmain-a.

Jang je ranije radio u Bitmain-u kao direktor dizajna procesora i razvio vodeći uređaj za rudarenje Antminer S7 i S9 kompanije. 2017. godine Bitmain je tužio kompaniju zbog navodnog kršenja patenta. Međutim, Jangovi advokati su uspešno podneli žalbu na ukidanje patenta sledeće godine.

U avgustu je Bitmain izjavio da je naišao na lažnu upotrebu svog brenda u prodaji proizvoda nazvanog "Bitmain Cloud Miner" i u promociji Mangocoin-a. Prevaranti su se navodno predstavili kao da su iz Bitmain-a i promovisali proizvode na svojoj veb lokaciji, aplikaciji i softveru.