Kineski kripto investitor Li Šaolai će voditi “stablecoin” projekat sa Grandshores Technology, blokčein kompanija sa sedištem u Hong Kongu, prema zvaničnom dokumentu objavljenom u ponedeljak, 3. decembra.

Kineski bitkoin (BTC) "tajkun" Li Šaolai - koji ima prijavljenu neto vrednost od 7 milijardi juana (1 milijarda dolara) - je imenovan za izvršnog direktora i izvršnog službenika Grandshores Technology-a počev od ponedeljka, 3. decembra .

U okviru nove pozicije u blokčein fondu, Li Šaolai će voditi niz inicijativa uključujući pokretanje novog stablecoin-a, uspostavljanje javne baze podataka na osnovu direktnog acikličnog grafa (DAG), razvoj pouzdanog okruženja izvršenja (TEE), i drugih projekta vezani za blokčein.

Prema izveštaju, novi stablecoin će predstaviti "stabilan digitalni valutni sistem" koji će biti usresređen na vodeće globalne valute.

Kao što je prethodno izvestio Cointelegraph, Granshores Technology je otkrio svoje planove, sredinom septembra, da prikupi 12,7 miliona dolara kako bi finansirao svoj stablecoin projekat.

Predsednik fonda Jao Jongdžu je izjavio da kompanija planira da pokrene tri stablecoin-a, pri čemu se očekuje da prvi bude zasnovan na japanskom jenu. Očekuje se da će ostala dva stablecoin-a biti vezana za hongkonški i australijski dolar. Kao što je ranije saopšteno, Grandshores Technology planira da ponudi investicije preko teter (USDT) stablecoin-a, koji je vezan za američki dolaru, sa jen stablecoin-om koji će biti na tržištu u januaru 2019.

Početkom oktobra, Li Šaolai je tvrdio da će prestati da ulaže u blokčein projekte, navodeći povećane prevare u blokčein industriji.

 

Pripremio: Nikola Tasić