Žu Fa, suosnivač Poolina, kineskog rudarskog pula, predvideo je da bi cena bitkoina (BTC) mogla da dostigne 5 miliona kineskih juana (738.000 dolara), prenosi 8BTC 11. februara.

Dok je Žu napomenuo da iako "je tržište u padu", on predviđa da će u narednom skoku cena biti 10-20 puta veće od trenutne. Žu je takođe napomenuo da se masovni nagli skokovi cena kao što je onaj koji je rezultirao sa 20.000 dolara po BTC-u u 2017. godini neće ponavljati, dodajući da bi sledeći porast mogao biti poslednji tog tipa.

Predviđanja stručnjaka u različitim aspektima kripto okruženja su se kretala od optimističnih do ekstremno pesimističkih. Tokom optimističnih događaja u aprilu 2018. godine, investicioni tajkun Tim Drejper prognozirao je da bi do 2022. godine cena bitkoina mogla da dostigne 250.000 dolara.

Ranije ove nedelje, Beri Silbert, generalni direktor i osnivač Digital Currency Group i Graiscale Investments, naveo je da će vrednost većine digitalnih tokena "ići ka nuli." Dodao je da, "Gotovo svaki ICO je bio samo pokušaj za prikupljanje novca, ali nije bilo koristi za token."

Žuov rudarski pul, Poolin, ima 10,45% globalnog udela na mreži, navodi BTC.com. Sadašnje pesimističko tržište je teško pogodilo rudare kriptovalute. Neke rudarske kompanije u Kini počele su da rasprodaju hardver “na kilo”.

Ranije danas, firma za rudarenje kriptovalute u Ujedinjenom Kraljevstvu Argo Blokchain najavila je da preusmerava svoje poslovanje kako bi smanjila troškove. Argo obustavlja svoje operacije rudarenja (MaaS) do aprila, što bi navodno moglo da smanji troškove za čak 35 %.

 

Pripremio: Nikola Mosurović