Uprava za hranu i lekove u kineskom gradu Čungćing primeniće blokčein tehnologiju u svoje operacije, prenose zvanične novine Kineske komunističke partije, The People’s Daily 31. januara.

Agencija će navodno primeniti blokčein kako bi ojačala nadzor kvaliteta hrane i lekova boljim praćenjem ‘životnog ciklusa’ proizvoda i merama protiv falsifikovanja.

Deng Ke, direktor ‘PrimeNumber Chain Technology Chengdu Co., Ltd’ - kompanije koja je razvila blokčein koji će biti korišćen - rekao je da sistem ne samo da će poboljšati regulatorne mere vlade, nego će poboljšati efikasnost nadzora. Sistem praćenja pomoću blokčeina će takođe omogućiti centralizovano upravljanje informacijama koje se prate za firme i dozvoliti upite za informacije o proizvodima.

Kako je Cointelegraph nedavno objavio, kineska Agencija za sajberprostor je uvela novu regulativu za blokčein firme koje posluju unutar zemlje.

Početkom meseca se pojavila vest da kinesko samoregulatorno bankarsko telo, Kineska bankarska asocijacija, će pokrenuti blokčein platformu kako bi poboljšala efikasnost širom sektora.

Ovaj projekat, prethodno nazvan “China Trade Finance Inter-bank Trading Blockchain Platform”, ima za cilj da koristi blokčein za trgovinsko finansiranje, transakcije i druge finansijske usluge.