Kineski pretraživač Baidu kreirao je igru zasnovanu na blokčeinu pod nazivom "Du Yuzhou", što znači univerzum, gde će korisnici dobiti "elemente" da izgrade svoju planetu dok koristite blokčein tehnologiju, izveštava Coindesk u petak, 8. juna.

Ovaj sajt objavljuje "otvoreno blokčein interplanetarno putovanje", opisuje igru kao "magični svet sačinjen od svih vrsta retkih elemenata", gde svaki korisnik ima "posebnu planetu" koja se može istražiti.

Na sajtu se navodi da će svaki korisnik dobiti 100 nasumično izabranih elemenata kada igra počne – što više elemenata korisnik ima, planeta više raste, povećavajući svoju gravitaciju i tako omogućavajući dodatnim elementima da otključaju svoje "misteriozne funkcije".

Nešto ranije ove nedelje, Baidu je najavio lansiranje blokčein protokola sa ciljem da smanji potrošnju energije potrebnu za rudarenje, koja se naziva “Super Chain”. U aprilu je Baidu već pustio u rad blokčein platformu za zaštitu prava slika koja sprečava kršenje slika zaštićenih autorskim pravima.

Igre zasnovane na blokčeinu nisu nove u okruženju kriptovaluta. Itirijumova igra CryptoKitties, kolekcionarska igra sa digitalnim mačkama, prošlog decembra je zaradila više od 12 miliona dolara od prodaje.

 

Pripremio: Nikola Mosurović