Tencent, operater kineske aplikacije za društvene medije WeChat, planira da stvori istraživačku grupu za digitalnu valutu radi daljeg unapređenja istraživačkih projekata vezanih za blokčein tehnologiju.

iFeng je objavio 23. decembra da je kineski internet gigant objavio saopštenje svojim zaposlenima da je kompanija trenutno u potrazi za novim šefom istraživačke grupe.

Istraživačka grupa za digitalnu valutu koja tek treba da se uspostavi fokusiraće se na Tencent-ov dalji napredak u industriji digitalnih plaćanja korišćenjem blokčein tehnologije.

Cointelegraph je kontaktirao Tencent u vezi s ovim najnovijim dešavanjima, ali još uvek nije dobio odgovor. Ovaj članak će se ažurirati ako se pojave novi komentari.

Dijamanti na prodaju na WeChat-u

Nedavno je Tencent najavio novo partnerstvo sa najvećom svetskom firmom za iskopavanje dijamanata, ruskom kompanijom Alrosa i blokčein platformom Everledger, kako bi lansirao novi mini-program usmeren na prodaju dijamanata namenjen milijardi aktivnih korisnika WeChat-a.

Saradnja tri kompanije ima za cilj da poboljša transparentnost i poverenje potrošača kroz lanac snabdevanja dijamanata, omogućavajući korisnicima društvenih medija da kupuju dijamante sa potpunim znanjem o njihovom poreklu, karakteristikama i istoriji vlasništva.

Šenženov blokčein sistem faktura koji je razvio Tencent

Početkom novembra, poreska služba Šenžena je izvestila da je izdato više od 10 miliona faktura zasnovanih na blokčeinu i da će i dalje aktivno promovisati elektronski obračun pomoću blokčeina. Tencent je razvio sistem faktura na blokčeinu za Šenžen.

Preko 7.600 kompanija već je koristilo sistem faktura na bazi blokčeina, koji ima ukupnu vrednost od blizu milijardu dolara. Usluga izdavanja faktura sa blokčeinom primenjena je dosad u lokalnim finansijama, osiguranju, maloprodaji, ugostiteljstvu i uslugama parkiranja.