Policija Šenžena je zadržala osnivača kompanije koja proizvodi bitkoin rudarska postrojenja MicroBT kako bi pomogao u istrazi, prenose lokalni izvori 8. novembra. Policija će verovatno ispitivati Zoši Janga zbog navoda o kršenju intelektualnog vlasništva u vezi sa tehnologijom pekinškog Bitmain-a.

Ranije optužbe o kršenju intelektualne svojine

Jang je ranije radio u Bitmain-u kao direktor dizajna procesora i razvio Antminer S7 i S9 modele. Navodno nezadovoljan nakon što su pregovori o opcijama akcija propali, Jang je otišao i prikupio 20 miliona dolara za osnivanje MicroBT-a.

2017. godine Bitmain je tužio kompaniju zbog navodnog kršenja patenta. Međutim, Jangovi advokati su uspešno opovrgli žalbu na ukidanje patenta naredne godine.

Da li je Jihan Vu pokrenuo obnavljanje istrage?

Izvor je rekao da nije jasno zašto je policija u ovom trenutku nastavila sa istragama. Međutim, trenutak Jangovog pritvora, koje dolazi tek nakon neočekivanog povratka suosnivača Jihan Vua u Bitmain, može nagovestiti da bi Vu mogao biti umešan u to.

Vu se vratio u kompaniju krajem oktobra, zbacivši kolegu suosnivača i najvećeg akcionara, Mikri Žan. Prošlog meseca je Vu javno razrešio svih dužnosti Žana, upozoravajući da će bilo koje osoblje koje još uvek komunicira sa njim možda dobiti otkaz.

Otkrijte najnovije trendove u sektoru, povežite se sa stručnjacima za kriptovalute i upoznajte ekipe Cointelegraph-a iz SAD-a, Južne Koreje, Brazila i Japana - i sve to na BlockShow-u 14. i 15. novembra.