Kinesko istraživanje u kojem je učestvovalo 4.200 ispitanika pokazalo je da je 40% spremno da investira u kripto u budućnosti, prenele su kineske kripto vesti 8btc 26. decembra.

Istraživanje je sprovedeno od strane PANews.

Prema odgovorima prikupljenim tokom ankete, oko polovine ispitanika je čulo za sledeće termine: kriptovalute, digitalne valutu ili bitkoin (BTC).

S druge strane, 63% ispitanika smatra da ne postoji potreba za kriptom kao sredstvom plaćanja. Isto tako, samo 22,2% ispitanih pojedinaca bilo je svesno koncepta tokena zasnovanih na blokčeinu.

Kineska vlada je nedavno objavila svoj najnoviju rang listu kriptovaluta, koja stavlja bitkoin na 18. mesto i EOS na prvo. Drugo mesto zauzima treća najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji itirijum (ETH).

Kako je objavio Cointelegraph sredinom novembra, Tviter anketa koju je sproveo bivši kongresmen Sjedinjenih Država Ron Paul - koja je brojala 94.894 glasova - favorizirala je bitkoin u odnosu na tradicionalnije oblike novca kao dugoročnu investiciju.

Takođe, u novijoj anketi koju je sprovela Nemačka federalna asocijacija za informacionu tehnologiju, telekomunikacije i nove medije (Bitkom), otkriveno je da više od jedne trećine velikih nemačkih kompanija smatra da je blokčein revolucionaran kao internet.

 

Pripremio: Nikola Mosurović