Američki lanac brze hrane Church’s Chicken je počeo da prihvata uplate u kriptovaluti deš (DASH) u svojim lokalima u Venecueli, prema zvaničnom saopštenju objavljenom 12. decembra.

Prema Dash News-u, kriptovalute su prihvaćene u svih deset restorana u Venecueli. Dash je takođe kompletirao svoju prvu transakciju u Church's Chicken-u i objavio video na svom zvaničnom YouTube kanalu. Restoran tvrdi da će biti prvi lanac brze hrane na svetu koji prihvata plaćanja u kriptu.

Saopštenje iz Church’s Chicken-a pojavilo se nakon konfuzije u vezi sa prihvatanjem deša u najpopularnijim prodavcima brze hrane u Venecueli. 7. decembra, PR i medijski direktor DashNews-a Mark Mason objavio je tvit u kojem se navodi da će KFC Venecuela početi da prihvata plaćanje u dešu sledeće nedelje.

Kasnije KFC Venecuela je demantovala vest, navodeći da obrađivanje plaćanja sa dešom "nije činjenica niti da je objavljivanje bilo kakvih vesti o tome odobreno."

Ubrzo nakon toga, Dash Merchant Venezuela objavio je javno izvinjenje na svom tviter nalogu. Naveo je da je ova izjava bila preuranjena i reflektovala optimizam, a ne trenutnu fazu razgovora sa KFC Venecuelom. Međutim, i Dash i KFC su potvrdili da su u pregovorima u vezi sa mogućnostima kripto plaćanja.

U januaru 2018. godine, KFC Kanada je ponudio "Bitcoin Bucket" ili prženu piletinu, koje se može kupovati samo sa bitkoinom (BTC). KFC je najavio promociju u tvitu sa izjavom:

"Naravno, ne znamo tačno šta su bitkoini, ili kako funkcioniše, ali to ne bi trebalo da Vam stane na put da poližete prste od baš dobre piletine."

Kao što je izveštavao Cointelegraph u avgustu, generalni direktor Dash Core Group-e Rajan Tejlor je naveo da je Venecuela postala drugo najveće tržište dešaa, a skoro 100 trgovaca redovno prihvata kriptovalute.

 

 

Pripremio: Nikola Mosurović