Kompanija za platne sisteme, Circle, objavila je da planira da zaposli 100 ljudi u Aziji, kako bi proširila poslovanje svoje nedavno kupljene menjačnice kriptovaluta Poloniex, izveštava Blumberg, 15. marta.

U svom intervjuu u Hong Kongu, suosnivač i generalni direktor Circle-a, Džeremi Aler (Jeremy Allaire), izjavio je da će kompanija zapošljavati ljude koji će ponuditi usluge u Južnoj Koreji, Japanu, Kini i Hong Kongu.

Prema njegovim rečima, kompanija, koja je prikupila 140 miliona dolara za finansiranje svog projekta privatnim kapitalom  investitora kao što su: Goldman Sachs, Baidu i investiciona banka China Internacional Capital Corporation, traži način da proširi ponudu Poloniex-a u budućnosti.

“Dugoročno gledano, svaki oblik vrednosti na planeti treba da postane kripto token”, izjavio je Aler, ukazujući na ono što on vidi kao nastavak proliferacije tokena i kriptovaluta zasnovanih na blokčeinu.

Aler je napomenuo i da će Circle gledati da se povinuje regluatorima na lokalnom nivou:

“Želimo da ponudimo više tržišta, više sredstava, želimo da ih lokalizujemo i pokrenemo na više međunarodnih tržišta i moramo raditi sa najvažnijim regulatorima.”

Prema Blumbergu, kompanija, bazirana u SAD-u, ne planira prikupljanje dodatnih sredstava ove godine. Međutim, Aler je izjavio da kompanija očekuje da bude profitabilna “u drugoj godini”.

Osnovana u oktobru 2013. godine, kompanija Circle nudi nekoliko proizvoda, kao što su mobilne aplikacije za plaćanje, Circle Pay i Circle Trade, koje navodno vidi preko 2 milijarde dolara mesečno u trgovanju kriptvalutama. Kompanija je, 13. marta, objavila pokretanje svoje kripto investicione platforme Circle Invest, koja je trenutno dostupna građanima SAD-a u 46 država.