Finansijska blokčein kompanija Circle će koristiti alate za praćenje tržišta finansijskih usluga kompanije za digitalne usluge Nice Actimize, kako bi se borili protiv manipulacije, objavljeno je 27. februara.

Nice Actimize, koja čini ogranak izraelskog poslovnog softverskog giganta Nice Ltd., nudi profesionalne alate za klijente u oblastima finansijskog kriminala, rizika i usklađenosti.

Circle će koristiti Actimize-ov Cloud Markets Surveillance (CMS) sistem za proaktivno sprečavanje i otkrivanje zlonamernih aktivnosti trgovanja na svojoj platformi, uključujući insajdersko trgovanje i veštačko povećanje cene (pump and dump).

„Prilagođavanje inovativnih tehnoloških rešenja, kao što su rešenja o usklađenosti finansijskih tržišta iz Nice Actimize-a, sa zadovoljavanjem potencijalnih potreba regulatora i zaštitom sredstava dovodi do potpunog zaokruživanja ove obaveze“, izjavio je u saopštenju za medije Circle-ov glavni regulatorni savetnik i glavni službenik za usklađenost.

Kako je objavio Cointelegraph, institucionalne platforme kao što je Circle aktivno traže načine da uguše zabrinutost zbog manipulacije na tržištima kriptovaluta.

Ne samo Nice, već i Nasdaq je video uspeh u implementaciji svoje tehnologije za nadzor tržišta u pridruženim područjima. U januaru, Nasdaq je otkrio da sedam kripto berzi trenutno koristi njihovu tehnologiju za praćenje tržišta.

Prošlog meseca, startap za sigurnost pri trgovanju Solidus Labs, objavio je da je sakupio 3 miliona dolara za borbu protiv manipulacije tržištem.

 

Pripremila: Majda Petrović