Bitkoin (BTC) fjučers opcije CME Grupe zabeležile su promet veći od 2,3 miliona dolara prvog dana javnog trgovanja proizvodom, potvrdila je kompanija.

Podaci sa zvanične veb lokacije CME su potvrdili uspešnu prezentaciju 13. januara koja je započela prema rasporedu i na kraju je došlo do sklapanja 55 ugovora.

Investitori kupuju proizvode sa BTC opcijama

Svaki ugovor odgovara vrednosti od 5 BTC-a, što znači da je u trenutnim cenama 55 ugovora vredelo 2,34 miliona dolara.

Tržišta bitkoina su skočila na dan puštanja ugovora u opticaj za više od 5%, dostigavši maksimalne vrednosti od 8.550 dolara. Cena nije bila na tim nivoima od sredine novembra.

Kako je izvestio Cointelegraph, entuzijazam je bio osjetljiv uoči debitovanja opcija prošle sedmice, a bitkoin je takođe značajno porastao na kraju prošle nedelje. CME je zajedno sa konkurentom Bakkt-om izvestio o povećanom interesu za fjučerse u tom periodu.

U ponedeljak, Bakkt-ovi fjučers ugovori su isporučili ukupno 2.907 ugovora u vrednosti od 19,94 miliona dolara, što je manje za 10% u odnosu na prethodnu sesiju. Istovremeno, otvorena kamata je porasla 7% na 9,58 miliona dolara.

FTX je prijavio značajan skok trgovanja

U proteklih sedam dana su dve kompanije ponudile opcije, a druga je FTX, koja je započela trgovanje danima pre CME-a.

Prema podacima kompanije, FTX je u protekla 24 sata izveštavao o količinama od 3.618 BTC-a (30,8 miliona dolara) za svoje opcije - znatno više od konkurencije.

Cointelegraph je kontaktirao CME i Bakkt, ali do trenutka objavljivanja teksta nije dobio odgovor.