Platforma za trgovanje kriptovalutama Crypto Facilities je dodala bitkoin keš (BCH) na svoju listu fjučers proizvoda, najavljujući u saopštenju za javnost da će proizvod biti pušten u četvrtak, 17. avgusta.

Crypto Facilities, koji se istakao kada se udružio sa CME grupom oko bitkoin fjučersa, prvim tkave vrste, u decembru 2017, izjavio je da taj potez odražava status bitkoin keša među "top 5 novčića" po tržišnoj kapitalizaciji.

Platforma već nudi bitkoin (BTC), ripl (XRP), itirijum (ETH) i lajtkoin (LTC).

"Zadovoljstvo nam je što smo proširili ponudu kriptovaluta lansiranjem bitkoin keš fjučersa", izjavio je izvršni direktor Timo Šlafer.

"BCH je među top pet novčića sa tržišnom kapitalizacijom od oko 10 milijardi dolara [...] i očekujemo da naši novi ugovori podstaknu evoluciju kripto tržišta tako što će doneti veću likvidnost i transparentnost u klasu digitalnih sredstava."

Potencijalni investitori će sada moći da steknu iskustvo sa BCH-om u onome što navodno predstavljaju prve regulisane opcije fjučersa kriptovaluta od strane FCA.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada bitkoin keš prima mešovitu pažnju zbog navodnih planova od strane rudarskog giganta Bitmain-a za obavljanje inicijalne javne ponude (IPO) u bliskoj budućnosti.

Kompanija je zamenila skoro sve svoje bitkoine za bitkoin keš, što je kod mnogih komentatora izazvalo zabrinutost zbog velikih problema sa likvidnošću zbog relativno nelikvidnog BCH tržišta.

U međuvremenu, programeri su ove nedelje objavili novi protokol koji omogućava puštanje tokena inicajalne ponude novčića (ICO) na bitkoin keš mreži.

 

Pripremio: Nikola Mosurović