Suosnivač tajvanske kripto berze Cobinhood je uklonjen iz korporativnih poslova od kraja aprila 2019. godine, kompanija je saopštila 6. maja u svojoj Telegram grupi.

Taj-juan Čen, poznat i kao Popo Čen, "prestao je da učestvuje" u poslovima kompanije zbog "ličnih i investitorskih sporova", navodi se u saopštenju.

Konkretno, iz Cobinhood-a je navedeno da je njihov tim morao da podnese policijsku prijavu zbog Čenove emocionalne nestabilnosti i ličnog ponašanja koje je izazvalo bezbednosne probleme zaposlenima.

Mada berza nije precizirala prirodu Čenovog navodnog ličnog ponašanja i njegovog uticaja na tim, Cobinhood je još uvek primetio da će nastaviti sa svojim operacijama kao i obično.

Nakon najave, tim Cobinhood-a je rekao da će prikupljati povratne informacije od korisnika i pitanja s tim u vezi, tvrdeći da će održati sesiju pitanja i odgovora (Q&A) u sredu u 20:00 sati po tajvaskom vremenu.

Osim što je osnovao Cobinhood u julu 2017. godine, Čen je u januaru 2018. godine bio suosnivač Dexon Foundation (DEXON) platforme za kripto usluge, prema podacima sa njegovog LinkedIn profila.

U septembru 2017. godine, Cobinhood je objavio ICO projekat koji se promoviše kao „prva svetska“ berza bez naknada, visoke frekvencije. Do oktobra 2017. godine firma je uspešno skupila itirijum (ETH) u vrednosti od 10 miliona dolara.

Nedavno je Cointelegraph objavio da je vodeća kripto berza Coinbase izgubila tri viša rukovodioca u proteklih šest meseci.

 

Pripremila: Majda Petrović