Američka berza i pružalac usluga kripto novčanika Coinbase kupio je blokčein startap Neutrino, prema postu objavljenom na blogu kompanije od utorka, 19. februara.

Coinbase otkriva da će kompanija nastaviti poslovanje samostalno u svojoj kancelariji u Londonu. Vrednost ugovora nije objavljena.

Američka berza veruje da će blokčein da doprinese stvaranju otvorenog i zaštićenog finansijskog sistema. Kompanija očekuje da će Neutrino da pomogne Coinbase-u da spreči krađu sredstava, istraži hakove i identifikuje sumnjive transakcije.

Štaviše, berza nagoveštava da će akvizicija pomoći da se svojim uslugama doda više kriptovaluta i mogućnosti, pomažući Coinbase-u da poštuje važeće zakone i propise.

Ranije ove godine, Coinbase je objavio da je kupio tehnološki startap Blockspring koji podržava Andreessen Horovitz. Startap kreira alate koji omogućavaju programerima da automatski prikupljaju i obrađuju informacije iz interfejsa za programiranje aplikacija.

U januaru, berza je dodala resurse klijentima u SAD-u kako bi oslobodila trgovanje od njihovih poreza, integrisanjem svojih sistema sa popularnim poreskim softverom TurboTax.

Kasnije u februaru, Coinbase je pokrenuo podršku za rezidente Evropske unije da izvrše podizanje gotovine na online platnom sistemu PayPal - mogućnost koju su prethodno mogli da objavljaju samo korisnici u SAD-u.

Štaviše, Coinbase je dodao podršku za bitkoin (BTC) svojoj aplikaciji kripto novčanika, gde korisnici mogu bezbedno da čuvaju svoje kriptovalute zaštićene njihovim jedinstvenim privatnim ključevima.

 

Pripremio: Nikola Mosurović