Coinbase Pro i Prime korisnici u Evropi i Aziji sada mogu da finansiraju svoje račune preko međunarodnog SWIFT bankarskog transfera sa bankarskih računa izvan SAD-a, najavljuje post na zvaničnom blogu Coinbase-a 22. januara.

Ovaj post takođe napominje da će “izabrani Coinbase Prime korisnicni takođe imati pristup našim američkim i evropskim vanberzanskim (OTC) tržištima kao i Coinbase kastodi uslugama.” Coinbase kastodi usluge - koje se fokusiraju na služenju institucionalnih klijenata i skladištenja velikih količina kriptovaluta - nedavno je dobila odobrenje za rad u državi Njujork, nakon pokretanja u julu.

Kako se navodi u saopštenju, OTC tržište - koje je Coinbase pokrenuo u novembru - omogućava korisnicima da “izvrše obimne transakcije uz minimalne promene cena.”

Institucionalni investitori su sve češće meta kripto proizvoda koji su izlazili na tržište u protekloj godini. U novembru je izraelska kompanija pokrenula ono što je navodno bila prva kripto investiciona firma zemlje za institucionalne investitore.

Ranije ovog meseca, kripto berza Seed CX - licencirana platforma sa sedištem u Čikagu koja cilja institucionalne klijente - pokrenula je rešenje za digitalne novčanike.

Takođe, pojavile su se vesti da jedna od vodećih kripto berzi, Huobi, planira da pokrene svoj stejblkoin kao deo plana kompanije za 2019. godinu.

 

Pripremio: Marko Mihajlović