Debitna kartica Coinbase Visa je proširila podršku za još pet kriptovaluta u deset novih jurisdikcija, firma je najavila u dva odvojena tvita 14. novembra. Pokrenuta u aprilu 2019. Coinbase Card sada podržava ukupno devet kripto valuta u 29 zemalja u Evropi.

Nove podržane kriptovalute kartice Coinbase uključuju XRP, stelar (XLM), Basic Attention Token (BAT), 0x (ZRX) i Augur (REP), omogućavajući korisnicima da troše koristeći navedene valute. Pet novčića pridružuju se drugim podržanim kriptovalutama poput bitkoina (BTC), itera (ETH), bitkoin keša (BCH) i lajtkoina (LTC).

Coinbase kartica omogućava korisnicima kupovinu pomoću kriptovaluta sa Coinbase naloga

Prema novom saoštenju, Coinbase kartica je sada dostupna u Bugarskoj, Hrvatskoj, Danskoj, Mađarskoj, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji i Švedskoj.

Coinbase, vodeća kripto berza i novčanika sa sedištem u Sjedinjenim Državama, je 10. aprila debitovao sa svojom Visa karticom u Velikoj Britaniji. Kartica omogućava korisnicima Coinbase-a da kupuju digitalnim valutama sa svojih Coinbase naloga. Da bi dovršio kupovinu, Coinbase pretvara kripto sredstva kupaca u fiat novac uz naknadu.

Kripto debitne kartice primećuju značajan rast u 2019. godini

Kako je ranije izvestio Cointelegraph, ponuda debitnih kartica za kriptovalute doživela je značajan rast u 2019. U junu 2019. Lajtkoin fondacija objavila je planove za pokretanje fizičke kripto debitne kartice u partnerstvu sa Bibox berzom i blokčein firmom Ternio. Takođe u junu, Crypterium, kripto-firma za plaćanje, navela je da je poslala skoro 4.000 kripto debitnih kartica u nedelji nakon lansiranja kartice.