Izvršni direktor Coinbase berze kriptovaluta Brajan Armstrong predviđa da će broj ljudi u kripto ekosistemu porasti sa sadašnjih 40 miliona na 1 milijardu u narednih pet godina, prema saopštenju TechCrunch-a od 7. septembra.

U intervjuu za TechCrunch, Armstrong je projektovao da će kripto ekosistem i ukupan broj digitalnih valuta znatno porasti, pripisujući rast komercijalnim organizacijama koje razvijaju sopstvene tokene. Tokeni bi, navodno, funkcionisali zajedno sa kapitalom kao alternativnim investicionim sistemom. Armstrong je objasnio:

"Ima smisla da svaka kompanija koja ima "tabelu kapitalizacije" ima i sopstveni token. Svaki projekat otvorenog koda, svaka humanitarna organizacija, potencijalno svaki fond ili ove nove vrste decentralizovanih organizacija [i] aplikacija, svi će imati svoje tokene."

Rešavajući pitanje regulacije kao jednog od ključnih faktora za implementaciju svoje vizije, Armstrong je to nazvao "veliko otvoreno pitanje" i napomenuo da ostaje da se vidi da li će većina tokena biti prepoznata kao hartije od vrednosti. Izjavio je da Coinbase veruje da će "održivi broj ovih tokena biti hartije od vrednosti".

Armstrong je dodao da će Coinbase podržavati stotine tokena tokom narednih godina i potencijalno "milione" u budućnosti.

Da bi postali potpuno regulisani brokerski diler i "ponudili buduće usluge koje uključuju kripto trgovanje vrednosnim papirima, “na kredit” i van berzanskim trgovanjem," Coinbase je preuzeo trejding kompaniju za hartije od vrednosti Keystone Capital Corp. Kao dodatak Venovate Marketplace, Inc., i Digital Wealth LLC. Akvizicija bi mogla da pomogne kompaniji da se naknadno proširi u finansijske poslove koji nisu povezani sa kriptovalutama.

Coinbase je juče najavio da će pokrenuti trgovanje sa još četiri kriptovalute preko britanske funte (GBP). Britanski korisnici će sada moći da trguju i sa drugim altkoinima kao što su, itirijum (ETH), itirijum klasik (ETC), lajtkoin (LTC) i bitkoin keš (BCH) za britansku funtu.

 

Pripremio: Nikola Mosurović