Glavni izvršni direktor američke kripto berze Coinbase dodao je 21. februara teorijama oko pada kanadske platforme QuadrigaCX.

U seriji tvitova, Brajan Armstrong tvrdio je da berza, koja je trenutno u postupku restrukturiranja i koja duguje kreditorima oko 190 miliona dolara, nije pokušala prevaru.

“QuadrigaCX je bila jedna od najstarijih postojećih berzi (osnovana 2013. godine). Da su planirali prevaru, verovatno bi to učinili boljom prilikom“, rezimirao je.

Korisnici sada nefunkcionalne Quadrige se trenutno bore preko sudova kako bi povratili nestala sredstva. Tačne okolnosti pod kojima su njihova sredstva nestala ostaju nerazjašnjene; Izvršni direktor berze, Džerald Koton, iznenada je umro u decembru.

Od tada, višestruke tvrdnje su podigle sumnju da nije dobro upravljano sredstvima i da se zvanične informacije koje su došle od predstavnika Quadrige ne poklapaju sa činjenicama koje su rezultat analize blokčeina.

Coinbase je sproveo sopstvenu istragu, rekao je Armstrong, a isto tako sugeriše da su poslednji meseci poslovanja doveli do pitanja vezanih za njeno upravljanje.

"Sled događaja ukazuje na to da je bilo reči o lošem upravljanju sa kasnijim pokušajem da se to prikrije", piše on, dodajući:

“To implicira da je barem nekoliko ljudi unutar Quadrige znalo da se koriste nove uplate za isplate korisnika. Ako je tako, onda je moguće da je smrt njihovog izvršnog direktora iskorišćena kao prilika da se pusti da kompanija propadne."

Revizor velike četvorke Ernst & Young je trenutno zadužen za konsolidaciju Quadriga novčanika i računa. U četvrtak, berza je prenela preostala dostupna sredstva u posed kompanije.