Brajan Amstrong, generalni direktor Coinbase-a, je patentirao sistem koji omogućava korisnicima da direktno prenose bitkoin (BTC) koristeći e-poštu.

Prvi put podnet u martu 2015. godine i dodeljen od strane američkog Ureda za patente i zaštitne znakove (USPTO) 17. decembra, metoda omogućava korisnicima da izvršavaju bitkoin plaćanja putem adrese e-pošte vezane za adrese novčanika, bez naplate transakcionih troškova.

Pogodnost bez naknade

Kao što apstrakt za pronalazak kaže, adrese e-pošte služe kao identifikatori za adrese novčanika korisnika u sistemu. Metoda povezuje modul za kreiranje i upravljanje bitkoin novčanikom sa odgovarajućim modulom za e-poštu na datom računarskom sistemu domaćina:

Diagram of the invention

Šema ovog pronalaska. Izvor: USPTO

Kao što patent kaže, pronalazak uključuje stvaranje trezora - koji može biti pojedinačan ili grupni - u kojem su smešteni neprijavljeni bitkoini, očigledno da bi povećali sigurnost:

„Funkcionalnost hot wallet novčanika obezbeđuje vrednosti koje se prenose sa nekih bitkoin adresa u trezor radi sigurnosti. Privatni ključ bitkoin adrese trezora je podeljen i distribuiran kako bi trezor bio siguran [...] Trezor ima više adresa e-pošte za autorizaciju prenosa bitkoina iz trezora."

Nakon podnošenja zahteva za prenos bitkoina iz trezora, korisničkim se kontaktima šalju potvrdne veze i obično treba 48 sati da se očisti.

U većini slučajeva, zahtevi za prenos između adresa e-pošte i njihovih novčanika u sistemu ne podrazumevaju naplatu naknade za rudare, jer je mehanizam postavljen u jednom računarskom sistemu domaćina.

Pored ovih karakteristika, predložena mreža bi uključivala nod čiji domaćin je bitkoin berza gde korisnici mogu trgovati svojim bitkoinom za fiat valutu.

Takođe predviđa mehanizam trenutne razmene koji omogućava trgovcima i kupcima da „zaključaju“ cenu lokalne valute za svoju kriptovalutu kako bi ublažili gubitke od promene kursa.

Nepoverenje kripto Tviteraša

Iako je predlog pojednostavljenog sistema plaćanja bitkoinom zasnovanog na e-pošti jasan, vesti o patentu do sada su ispunjene ambivalentnošću na kripto-Tviteru. Jedan korisnik, "@Maiirye", odgovorio je da:

„Znam da već radimo KYC/AML sa berzama, ali povezivanje vašeg novčanika sa adresom e-pošte dovodi nas korak bliže „neanonimnim“ transakcijama. Patentiranje i „trezor“ za držanje nepotraživanih novčića centralizuje prenošenje bitkoina...To je ne za mene.“

Ipak, čini se da se sistem e-pošte usklađuje sa Armstrongovim navedenim ambicijama za Coinbase-ov plan puta; U intervjuu ovog leta rekao je da gleda dalje od trgovačkih usluga i ka pokretanju univerzalnog usvajanja kriptovaluta u globalnoj ekonomiji.