Vodeća američka kripto berza Coinbase je pokrenula Coinbase karticu, koja omogućava korisnicima iz Ujedinjenog Kraljevstva da plaćaju u prodavnici i preko interneta sa kriptovalutama. Vest je objavljena u blog postu 10. aprila.

Coinbase kartica je Visa debitna kartica koja je zasnovana na bilansu računa Coinbase korisnika, što im omogućava da kupuju sa digitalnim valutama širom sveta. Coinbase odmah pretvara kripto fondove korisnika u fiat valutu kako bi kupovina bila izvršena.

Coinbase je takođe izbacio Coinbase Card aplikaciju za iOS i Android korisnike. Aplikacija povezuje Coinbase nalog korisnika sa aplikacijom i omogućava im da izaberu određeni novčanik koji će služiti za Coinbase karticu. Aplikacija takođe obezbeđuje pristup računima, svim transakcijama, kategorijama potrošnje i drugim karakteristikama. Kartica podržava sva digitalna sredstva dostupna za kupovinu i prodaju na Coinbase platformi.

Karticu izdaje ovlašćena i regulisana institucija za elektronski novac Paysafe. Trenutno, Coinbase kartica je dostupna samo za korisnike u Ujedinjenom Kraljevstvu, međutim Coinbase planira da u budućnosti doda podršku za druge evropske države.

Početkom aprila, Visa je dala oglas za radno mesto vezano za kripto i blokčein poslovanje. Firma navodno traži novog tehničkog menadžera za proizvode u Visa Fintech u njihovoj kancelariji u Palo Alto. U opisu pozicije navodi se da kandidat treba da zna dosta o tehnologiji distribuiranog registra (DLT) i kripto sektoru.Pripremio: Marko Mihajlović