Coinbase Custody je otkrio da čuva pod nadzorom imovinu (AUC) u vrednosti od 1,3 milijarde dolara i kompanija očekuje da će uskoro dostići 2 milijarde dolara AUC, navodi se u tvitu objavljenom 13. juna.

U seriji tvitova (sa službenog Tviter naloga Coinbase Custody) se izveštava da je prošle nedelje izvršni direktor kompanije, Sam Mekingvejl, posetio Ujedinjeno Kraljevstvo zajedno sa direktorom informacionih tehnologija Filom Martinom. Svrha posete je bila “da se razgovara o institucionalnoj kriptoekonomiji sa nizom perspektiva i klijenata.”

Tokom sastanka, predstavnici kompanije su tvrdili da iako mnogi veruju da ne postoji institucionalna ponuda u kripto prostoru, Coinbase kastodi je zapravo takva ponuda. Predstavnici kompanije su izjavili da je kompanija osigurana, regulisana i bezbedan kastodian. U tvitu se navodi:

“Imamo 1,3 milijardi dolara AUC i očekujemo da ćemo uskoro dostići 2 milijarde dolara. Mi tu ne nameravamo da se zaustavimo.[...] Coinbase Custody pruža usluge za preko 90 klijenata. Od toga, otprilike 40% su izvan SAD.”

Na kraju, u tvitu se tvrdi da - kako kriptovalute sazrevaju kao nova klasa imovine - finansijski centri poput Londona postaju centri za kripto inovacije.

Tokom diskusije na Konsenzus konferenciji sredinom maja, Brajan Armstrong (generalni direktor Coinbase-a) je rekao da je njegova kastodi usluga primila 1 milijardu dolara AUC.

Kako je objavio Cointelegraph u martu, Komisija za hartije od vrednosti Sjedinjenih Američkih Država traži doprinos sektora jer potencijalno preispituje postojeća pravila o kastodi uslugama u posebnim slučajevima trgovanja i poravnanja digitalne imovine.

U aprilu je BC Grupa iz Hong Konga objavila da pokreće kastodi usluge za kriptovalute.