Coinbase je najavio da će u narednom mesecu podržati povlačenje novčića nastalih forkom bitkoina kroz Coinbase proizvode, objavljeno je 5. aprila na Coinbase Medium post-u.

 

Dok je menjačnica objavila da će povlačenje sredstava povezanih sa bitkoin forkom biti jednostavnija, Coinbase naglašava da ne najavljuje podršku za trgovanje za bilo koja specifična sredstva. Coinbase ne planira da podrži novi fork na Coinbase Commerce-u.

Podrška za eksplicitno povlačenje bitkoin forkova će takođe biti obezbeđena na GDAX-u. Coinbase će takođe izgraditi infrastrukturu za podršku povlačenju bitkoin forkova.

Hard-forkovi i digitalnih valuta stvaraju se kroz forme blokčein pravila, deleći istoriju transakcija do određenog vremena i datuma. Glavni bitkoin forkovi su: bitkoin prajvet (BTCP), bitoin keš (BCH) i bitkoin gold (BTG).

Na Deconomy konferenciji 2018. godine u Južnoj Koreji ranije ove nedelje, izvršni direktor Bitcoin.com i promoter bitkoin keša, Rodžer Ver, raspravljao se sa glavnim zvaničnikom strategije za Blockstream Samson Mouom o Bitkoin skaliranju. Ver je izjavio da je Mouov Bitcoin Core tim "... razbio bitkoin ekosistem na hiljadu i jedan različit altkoin i godinama odložio usvajanje kriptovaluta širom sveta."


 

Pripremio: Nikola Mosurović