Vodeća američka kripto berza i provajder novčanika Coinbase proširuje svoju uslugu za kripto-u-kripto konverziju u više zemalja, navodi se u blog postu koji je objavljen 17. aprila.

Coinbase i njihova platforma za profesionalnu trgovinu Coinbase Pro uveli su kripto-u-kripto konverzije i trgovinu u više od 11 zemalja u Latinskoj Americi i Jugoistočnoj Aziji. Usluga je sada dostupna u sledećim državama: Argentina, Meksiko, Peru, Kolumbija, Čile, Indija, Hong Kong, Južna Koreja, Indonezija, Filipini i Novi Zeland.

Coinbase korisnici u pomenutim zemljama sada mogu da skladište, trguju, šalju i primaju kriptovalute. Berza tvrdi u objavi da kriptovalute prelaze iz “investicione” faze u fazu “primene”. Coinbase objašnjava:

“Kripto bi mogao da uzme formu decentralizovane verzije tradicionalnih finansijskih usluga poput kredita i mikroplaćanja ili čak i potpuno nove primene kripta o kojima niko nije razmišljao do sada. Mogućnost da promenite jedan tip kripta u drugi biće stub nove decentralizovane ekonomije.”

Nedavno je Coinbase dodao nove izmene, uključujući podršku za EOS (EOS), Augur (REP) i Maker (MKR), a takođe su proširili prekogranično plaćanje. Uz poboljšano granično plaćanje, korisnici mogu odmah da šalju i primaju novac, kao i da konvertuju novac u lokalnu valutu.

Ranije u aprilu, Coinbase je pokrenuo Coinbase karticu zasnovanu na Visa sistemu, koja omogućava korisnicima iz Ujedinjenog Kraljevstva da plaćaju u prodavnici i preko interneta sa kriptovalutama. Nova usluga omogućava Coinbase-u da konvertuje kripto fondove njihovih korisnika u fiat valutu kako bi izvršili transakciju.


Pripremio: Marko Mihajlović