Vodeća američka kripto berza Coinbase proširila je svoje poslovanje na prekogranična plaćanja. Coinbase je otkrio taj razvoj 28. marta.

Klijenti Coinbase sada mogu da prebace sredstva svakom korisniku sa Coinbase računom širom sveta koristeći Ripple (XRP) i berzanski stejblkoin USDCoin (USDC) bez naknade. Razvoj je navodno omogućio korisnicima da odmah šalju i primaju novac, kao i da ga konvertuju u lokalnu valutu.

U martu je u Coinbase-u došlo do nekoliko novih događaja, uključujući uslugu koja povezuje korisničke račune na glavnoj platformi sa Coinbase Wallet aplikacijom, i novu tržišnu strukturu za profesionalnu platformu za trgovanje, Coinbase Pro, koja ima za cilj povećanje likvidnosti, poboljšanje otkrivanja cena i osiguranje ravnomernijeg kretanje cena.

Coinbase je u oktobru prošle godine dodao podršku za USDC, što ga je učinilo prvim stejblkoinom na platformi. Novčić je navodno 100% pokriven sa američkim dolarima, a pokrenut je prošle jeseni od strane CENTRA, podružnice kripto platne kompanije Circle.

Ranije ovog meseca, indijska Federalna banka, komercijalna privatna banka, počela je koristiti Riplovu mrežu za prekogranične doznake. Partnerstvo sa Riplom došlo je kao deo šire inicijative za primenu novih tehnologija u mreži bankovnih doznaka. Takođe, 28. marta, Savezna banka je pokrenula dve platforme za doznake u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za plaćanje u Indiji.

 

Pripremila: Majda Petrović