Korisnici koji su podneli tužbu protiv američke kripto berze i provajdera novčanika Coinbase sada će ići na sud 31. januara 2019. godine, potvrdili novi sudski dokumenti 20. novembra.

Tužba koju je Jefri Berk podneo ranije ove godine u vezi navodne insajderske trgovine bitkoin kešom (BCH) među zvaničnicima Coinbase-a u 2017. godini, nije dospela na sud u oktobru.

Kao što je izveštavao Cointelegraph, okružni sudija Vins Čabria odbacio je Berkove tvrdnje zbog neuspeha da "opiše obim ili sadržaj dužnosti Coinbase-a".

Sada, izmenjena verzija tužbe se fokusira na berzu koja se navodno bavi propustima vlastitih pravila.

"Iznenadno lansiranje BCH-a bilo je delimično deo napada Coinbase-a i direktora Brajana Armstronga kako bi se smanjila cena BTC-a i naduvala cena BCH-a, kako bi se odradilo više transakcija i ostvarila veća profitabilnost za Coinbase", navodi se u podnesku.

Coinbase mora odgovoriti do 20. decembra pre prvog saslušanja u januaru.

U septembru, Čabria je tvrdio da je Coinbase "zabrljao" izdavanje BCH-a, ali je već razmišljao o odbacivanju Berkove tužbe sa dozvolom da se izmeni.

Kompanija je sprovela internu istragu o insajderskom trgovanju, zaključivši u julu da se takva aktivnost nije dogodila.

BCH se takođe suočava sa najnovijim optužbama pored gomile negativnog publiciteta, nakon što je njegov sporni hard-fork 15. novembra izazvao značajnu nestabilnost tržišta i podelu blokčeina.

Nastavlja se uticaj podele altkoina na dve konkurentne kriptovalute, s jednim, bitkoin keš SV, kojem je vrednost pala do čak 32 dolara 21. novembra nakon reorganizacije blokčeina.

 

Pripremio: Nikola Tasić