Kripto berza i provajder usluge kripto novčanika, Coinbase je dobio saglasnost od Komisije za hartije od vrednosti i menjačke poslove (SEC) i Regulatorne agencije finansijskog sektora (FINRA) da uvrsti digitalne novčiće koji se smatraju hartijama od vrednosti u svoju ponudu, prenosi Blumberg 16. jula.

Predsednik Coinbase-a je izjavio za Blumberg da su SEC i FINRA odobrili berzi da uključi trgovce hartijama od vrednosti Keystone Capital, Venovate Marketplace i Digital Wealth. Sporazum će omogućiti Coinbase-u da proširi svoju ponudu na: tokenizovane hartije od vrednosti i da posluje kao posrednik, alternativni trgovački sistem i registrovanog investicionog savetnika. Coinbase je najavio planove još 6. juna.

Portparol je navodno rekao da Coinbase sada integriše svoju tehnologiju u nove filijale, ali nije definisao vremenski rok. Coinbase će morati da potvrdi da zaposleni poseduju neophodne licence i pregleda forme u kojima se izveštaji šalju.

Prošle nedelje, Coinbase je objavio da razmatra dodavanje pet novih novčića na svoju trgovačku listu, uključujući kardano (ADA), BAT, stelar (XLM), zkeš (ZEC) i 0x (ZRX). Coinbase je istakao da ne garantuje da će novi tokeni biti na listi za trgovanje.

U junu je Coinbase najavio da će podržati itirjum klasik (ETC) i ERC20 tokene. Iz kompanije su izjavili da njihova odluka o dodavanju ERC20 “otvara put za podršku ERC20 imovini u Coinbase proizvodima u budućnosti.”

U martu je SEC navela da platforme koje trguju digitalnom imovinom koja se smatra hartijama od vrednosti moraju da se registruju kao berze, kako bi kasnije poštovale ista pravila kao i tradicionalne berze. Iz SEC-a su dodali da su subjekti koji žele da posluju kao alternativni trgovački sistemi (ATS) podležu regulatornim zahtevima:

“Registracija kao brokerski diler podređuje ATS nizu regulatornih zahteva, kao što je zahtev za razumnim politikama i procedurama kako bi se sprečila zloupotreba informacija o materijalnim i ne-javnim informacijama, knjigama i evidencijama i pravilima finansijske odgovornosti, uključujući zahteve koji se odnose na zaštitu i staranje (custody) o sredstvima i hartijama od vrednosti kupaca.”