Tim Vagner se pridružio Coinbase-u kao potpredsednik tehničkog sektora, prema blogu objavljenom 6. avgusta.

Vagner će sada voditi Coinbase-ov tehnički tim, koji je "centralni za [Coinbase-ovu] misiju stvaranja otvorenog finansijskog sistema za svet", piše Coinbase u ovom postu.

U cilju izgradnje "najotvorenijeg, sigurnijeg i pristupačnog finansijskog sistema", Vagner će takođe biti odgovoran za širenje tima zapošljavanjem inženjerskih talenata u San Francisku, Njujorku i Čikagu, prema navodima na njegovom profilu na LinkedIn-u.

Pre Coinbase-a, Vagner je bio generalni menadžer u AWS-u više od pet godina, sa svojim najnovijim pozicijama u AWS Lambda, Amazon API Gateway i AWS aplikacija za spremište.

Pre AWS-a, Vagner je proveo nekoliko godina u Microsoft-u, gde je radio kao direktor razvoja na Microsoft Visual Studio Ultimate.

Coinbase je takođe nedavno angažovao Džefa Horovitca sa Volstrita kao svog novog glavnog rukovodioca za usklađivanje i Rejčel Horovitc, koja je ranije radila na Tviteru i Fejsbuku kao stručnjak za komunikacije, kao novog potpredsednika za komunikacije.

Prošle nedelje Coinbase je najavio da je započeo istraživanje spiska od  49 novih kriptovaluta, koje žele da uvrste u ponudu svoje kastodi usluge, uključujući skladištenja kriptovalute kao što su ripl (XRP), EOS, monero (XMR), VeChain (VEN), cardano (ADA), bitkoin gold (BTG) i Telegrama.


 

Pripremila: Majda Petrović